vallkua

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VALLKUA m.

  • 1. Mjet peshkimi më i gjerë nga një anë dhe më i ngushtë nga ana tjetër që ka brenda disa qese prej rrjete dhe që përdoret kryesisht për të zënë ngjala; pinar, rrahçë. Gjuajnë me vallkua.
  • 2. Kopan rrobash, pallë.