Jump to content

vali

Nga Wiktionary

VALI m. hist.

  • Qeveritari më i lartë, i emëruar nga sulltani, në një vilajet të Perandorisë Osmane.
  • Është vetë vali e vetë kadi (myfti) është i plotfuqishëm, bën siç i teket, bën si do vetë, vendos dhe urdhëron vetë; nuk pyet për të tjerët.