valanidh

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VALANIDH m. bot.

  • Lloj dushku i viseve mesdhetare, me trung të trashë e të lartë, me lëkurë ngjyrë hiri e të plasaritur, me gjethe vezake, dhe që bën lëndë të mëdha e me kapuç të gjerë, të cilat përmbajnë tanin e përdoren për të regjur lëkurët. Valanidh i butë (i egër). Lëndë (dru) valanidhi. Pyll me valanidhe.