vajtje-ardhje

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VAJTJE-ARDHJE f.

  • 1. Vajtja diku dhe ardhja prej andej, lëvizja që bën dikush a diçka (një automjet etj.) kur shkon në një vend dhe vjen që andej. Vajtje-ardhje të shpeshta. Vajtje-ardhja e njerëzve. Biletë për vajtje-ardhje. Autobusi bën disa vajtje-ardhje në ditë.
  • 2. Vizita që i bëjnë njerëzit njëri-tjetrit në shtëpi, hyrje-dalje. Kemi vajtje-ardhje me ta. U prenë vajtje-ardhjet.