vajgur

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VAJGUR m.

  • 1. Lëndë djegëse e lëngshme, që nxirret nga përpunimi i naftës dhe që përdoret në industri e në teknikë, për ndriçim; për ngrohje etj. Enë vajguri. Llambë me vajguri. Furnelë (sobë) me vajguri. Radio me vajguri.
  • 2. vjet. Naftë. Rafineri vajguri.
  • I hedh vajguri (benzinë) zjarrit shih te BENZIN/ Ë,~A. Rrush vajguri (me erë) lloj rrushi i zi që piqet vonë dhe ka një erë si të vajgurit.