vadhëviçe

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VADHËVIÇE f. bot.

  • Lloj vadhe (Sorbus torminalis) me gjethe në trajtë pëllëmbe, që rritet ngadalë dhe bën lule të bardha e kokrra shumë të vogla. Vadhëviçe e bardhë ftua i egër (Sorbus aria Crantz). Vadhëviçja e Alpeve. Druri i vadhëviçes.