vadë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VADË f. krahin.

  • 1. Tërësia e vijave që bëhen në një arë a në një kopsht dhe e lugjeve që vendosen për të ujitur; vijë për ujitje; sasia e ujit që duhet për të ujitur një arë a një kopsht. Vadë e gjerë (e ngushtë). Një vadë një. Tokë nën vadë tokë që mund të ujitet tokë nën ujë. Lëshoi vadën. Shteroi vada.
  • 2. Ujitje, vaditje. Koha (dita) e vadës.
  • 3. përd. ndaj. Rrëkajë, çurg. Vjen uji vadë. Bie shiu vadë.