vërtitje

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VËRTITJE f.

  • 1. Veprimi dhe gjendja sipas kuptimeve të foljeve VËRTIT, VËRTITEM. Vërtitje e shpejtë. Vërtitja e rrotave. Vërtitja e turbinave.
  • 2. Rrotullim i plotë rreth vetes a rreth boshtit të vet. Bëri dy vërtitje.