ure

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

URE f.

  • Lëndë organike që përmban azot, e cila përftohet në lëngjet e organizmit të njeriut e të kafshëve dhe nxirret jashtë me ujët e hollë; një lëndë e tillë e prodhuar në mënyrë sintetike, që përdoret si pleh kimik dhe për përgatitjen e barnave e të lëndëve plastike. Ure sintetike. Ureja në gjak. Nxjerrja e uresë. Prodhimi i uresë. Uzina e uresë.