uranium

Nga Wiktionary

URANIUM m. kim.

  • Metal shumë i rëndë, me ngjyrë të bardhë si të argjendit, që ka veti radioaktive dhe përdoret për të përftuar energji bërthamore (simboli U). Uranium natyror (i pasuruar). Mineral uraniumi. Përdorimi i uraniumit.