ulje

Nga Wiktionary

ULJE f.

  • Veprimi sipas kuptimeve të foljes UL dhe kuptimeve 1-7, 9-12 të foljes ULEM. Ulje e detyruar (e vazhdueshme, e papritur, e madhe). Ulja e flamurit. Ulja e aeroplanit. Ulja e kokë s (e qafës). Ulja e krahëve (e duarve). Ulja e tensionit. Ulja e nivelit. Ulja kostos. Ulja e çmimeve. Ulja e qirasë. Ulja e shpenzimeve. Ulja e përqindjes. Ulja e prodhimit (e rendimentit, e cilësisë...). Ulja e temperaturës. Ulja e ngarkesës. Ulja e forcës (e ndjeshmërisë). Ulja e zërit. Ulja e tokës. Ulja e plagës. Ulje në tokë (në pistë, në det...). Ulja në Hënë. Fillon ulja. Ka ulje.