ulës

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ULËS m.

  • 1. Pjesë e mullirit me ujë: dru pingul që shërben për të ngritur dhe për të ulur gurin e sipërm kur duam të bluajmë hollë e trashë; ngrehës; çues.
  • 2. spec. Lëndë a mjet që shërben për të ulur veprimtarinë ose forcën e diçkaje. Ulësi i nxehtësisë. Ulësi i tensionit.