ujar

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

UJAR m.

  • 1. Ai që mbart ujë dhe ua çon të tjerëve për të pirë. Ujari i vullnetarëve. Ujari i dasmës.
  • 2. Punëtor në kripore, që merret me shpërndarjen dhe me drejtimin e ujit të kripur.
  • 3. vjet. Ai që sillte ujë nga një burim dhe e shiste në qytet.