udhëçelës

Nga Wiktionary

UDHËÇELËS m. libr.

  • Ai që çan i pari e me guxim rrugën për të zbuluar vende të panjohura; ai që me këmbëngulje e vetëmohim hedh hapat e para në një lëmë të dijes, të artit a të një veprimtarie tjetër shoqërore dhe u hap të tjerëve rrugë të reja për të ecur përpara; pionier. Udhëçelës lundrimeve të largëta. Udhëçelës i fluturimeve ndërplanetare. Udhëçelës i qytetërimit (i kinematografisë, i shkencës).