tymosur

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TYMOSUR mb.

  • 1. Që është mbushur me tym, që është bërë me tym; që ka marrë ngjyrën dhe erën e tymit, i nxirë nga tymi. Mure të tymosura. Tra (dru) i tymosur. Llambë e tymosur
  • 2. I tharë në tym për t'u ruajtur për një kohë të gjatë (për mishin, për peshkun etj.). Mish (peshk) i tymosur. Sallam i tymosur.