tymëse

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TYMËSE f.

  • Vegël për të bërë tym, që ka një si gjyryk, prej lëkure dhe që e përdorin bletërritësit për të larguar bletët nga zgjoi. Gryka të tymëses. I nxjerrin bletët me tymëse.