tutëloj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TUTËLOJ kal.

  • 1. E bëj me rrudha diçka, e rrudhos, e zhubros; e palos në një farë mënyre. I tutëloi rrobat (pantallonat). E tutëloi letrën dhe e hodhi në zjarr.
  • 2. Ngatërroj, koklavit, përziej. Tutëloj flokët.
  • 3. E shtyp dhe e bëj të butë diçka, e zbut, e zbruj. Tutëloj mollën (ftoin). E tutëloi kutinë.
  • 4. fig. E rrah shumë, ia zbut kurrizin, e zbruj së rrahuri.
  • 5. E mbuloj me diçka. E tutëloi zjarrin.