turizëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TURIZËM m.

  • Udhëtime në vende të ndryshme, që organizohen zakonisht nga një grup njerëz të pushuar, për t'u argëtuar, për të parë gjërat e rralla, veprat e mëdha, bukuritë e natyrës etj.; veprimtaria për organizimin dhe zhvillimin e këtyre udhëtimeve. Agjencia e turizmit. Zhvillimi i turizmit. Bën turizëm.