turbinë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TURBINË f.

  • Rrotë me bisht të fortë e me fletë rreth e rrotull, që vërtitet me anë të forcës së ujit, të avullit ose të gazit dhe që vë në lëvizje gjeneratorin. Turbinë elektrike. Turbin ëme ujë (me avull). Turbinat e hidrocentralit. Fletët e turbinës. Hidrocentral me katër turbina. Reparti i turbinave. U vu në prodhim turbina e dytë.