tullupan

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TULLUPAN m.

  • 1. Shami e bardhë, që e përdorin gratë për të lidhur kokën; cipë e hollë dhe e bardhë që e hedhin gratë në kokë çember. E bëri të bardhë si tullupan.
  • 2. Copë e pastër, zakonisht e bardhë, që përdoret për të kulluar qumështin, rakinë ose diçka tjetër të lëngët.
  • 3. përd. mb. Shumë i bardhë e i pastër. E lau, e bëri tullupan.