Jump to content

tufan

Nga Wiktionary

TUFAN m.

  • 1. Erë e vrullshme, zakonisht me shi të madh, me breshër a me dëborë të dendur;
  • 2. fig. Ngjarje e vrullshme dhe e papritur, që sjell pasoja të mëdha në jetë. Tufani i luftës. Përballojmë (thyejmë) tufanet.
  • Bëri tufan (furtunë) shih te FURTUN/Ë, ~ A. Ishte tufan ishte pa gjë fare, s'kishte asgjë.