tubim

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TUBIM m.

  • 1. Veprimi dhe gjendja sipas kuptimeve të foljeve TUBOJ, TUBOHEM. Tubimi i fshatarëve. Tubimi i luleve.
  • 2. Mbledhje njerëzish për një punë të caktuar në rast kushtrimi etj.; kuvend. Tubim i madh (i rëndësishëm). Tubim shkencor. U mbajt (u organizua) një tubim.