tuaj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TUAJ pron.

  • 1. Sh. i JUAJ (kur prona shënohet nga një emër i gjinisë mashkullore). Burrat tuaj. Djemtë tuaj. Nxënësit tuaj. Njerëzit tuaj.
  • 2. si em. ~T. m. Njerëzit e afërt, me të cilët keni lidhje gjaku, farefisnie ose lidhje të ngushta miqësie; njerëzit të cilët i doni dhe të cilëve u besoni shumë. Tuajt e humbën lojën.
  • 3. përd. em. sipas kuptimit 1 të përemrit pronor.