tua

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

tua (e) pron.

  • 1. Sh. i JOTE. Vajzat e tua. Këngët e tua. Sjelljet e tua. Veprat e tua.
  • 2. si em. ~ (të) f. Ato me të cilat ti ke lidhje gjaku, farefisnie ose lidhje të ngushta miqësie; shoqe a mike të cilat i do dhe të cilave u beson shumë. Janë të tuat.
  • 3. Përd. em. sipas kuptimit 1 të përemrit pronor.

Irlandisht[redaktoni]

Emër[redaktoni]

tua f.

  1. latë, sëpatë