trysa

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TRYSA f. vet.

  • Mishi i dhëmbëve; pjesa e mishtë që mban rrënjët e dhëmbëve (te fëmijët para se t'u dalin dhëmbët dhe te pleqtë pasi u kanë rënë dhëmbët). Trysat e dhëmbëve. Ha me trysa. I dhembin trysat.Trysa të ndjeshme.Gjakrrjedhje nga trysat.