truskë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TRUSKË f.

  • Kashtë kënete, me kërcell të shkurtër e pak më të hollë se të misrit, me gjethe të gjata, të holla e të mprehta; që nxjerr fara në trajtë xhufke në majë të kërcellit dhe që përdoret zakonisht e thatë si shtresë për kafshët. Korrën truskë. I shtroi truskë bagëtisë.