trupoj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TRUPOJ kal.

  • 1. I pres degët dhe rrënjët një druri, duke i lënë vetëm trupin, e ndaj trungun e drurit në kërcunj më të vegjël, e bëj trupa. Trupoi pishën. I trupojnë me sharrë
  • 2. Kaloj mes për mes një mali, pylli, fushe etj., për t'i rënë rrugës më shkurt, i bie drejt, pres shkurt, i bie trup. Trupoi fushën (pyllin, bjeshkët, lumin).