trumzë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TRUMZË f. bot.

  • Shkurre shumëvjeçare me kërcej të vegjël, të fortë e me shumë degë, me gjethe të ngushta, në ngjyrë hiri si në të gjelbër dhe me erë të këndshme; me lule të bardha, që bën kokrra të vogla vezake e që përdoret shumë për përgatitjen e lëndëve të merme. Trumzë e butë, livandë.