trumbë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TRUMBË f.

  • 1. Lloj pompe, që futet në pus dhe me anë të një doreze nxjerr ujë. Ujë trumbe.
  • 2. Tufë, grumbull. Një trumbë me lule. U mblodhën trumbë.