trokashkë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TROKASHKË f.

  • Vegël druri në mullinjtë e ujit a në mokra, që fërkohet pas gurit të blojës, tund lugun dhe rrëzon ca nga ca kokrrat e drithit nga lugu në gurët; çakalle. Trokashka e mullirit. Zhurma e trokashkave.