Jump to content

trok

Nga Wiktionary

TROK m.

  • 1. Lloj ecjeje e rregullt e kalit, më e shpejt se ecja me hapa të zakonshëm dhe më e ngadaltë se ecja me të katra; zhurma e rregullt që bëjnë hapat e kalit gjatë kësaj ecjeje.
  • 2. Ecje e shpejtë (edhe fig). Trok i nxituar. Rendi me trok.
  • 3. Zhurma e hapave të dikujt. Trok i lehtë (i rëndë). Troku i këpucëve.