trojkë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TROJKË f.

  • 1. Lloj karroce pa rrota, me fund të lëmuar, që rrëshqet mbi dëborë dhe që tërhiqet nga tre kuaj; sajë me tre kuaj.
  • 2. fig. libr. keq. Grup njerëzish prej tre vetash, që janë në krye të një vendi dhe drejtojnë pa përfillur mendimin e masave punonjëse e në kundërshtim me interesat e këtyre masave, treshe.