troftë

Nga Wiktionary

TROFTË f. zool.

  • Peshk grabitqar i ujërave të ëmbla, me trup të gjatë e me dy fletë në shpinë, me gojë të madhe e me nofulla të forta, që e ka mishin zakonisht pak si të kuqërremtë dhe shumë të shijshëm; koran. Trofta pikaloshe. Troftë liqeni (lumi). Trofta e malit. Gjuetia e troftave.
  • Hedh skortin të zërë troftën shih te SKORT,~ I. Trofta e qenit fulterëz.