trofe

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TROFE m.

  • 1. Armë, flamurë e sende të tjera, që i kapen armikut në luftë e sipër dhe që mbahen si shenjë fitoreje. Trofetë e luftës. Trofe lavdie. I morën si trofe. Zunë trofe.
  • 2. fig. libr. Send që dëshmon për një fitore ose për një sukses të rëndësishëm; kupë, medalje etj., që fiton sportisti a një skuadër në një ndeshje, sporti. U kthye nga pylli me trofe u kthye nga pylli me gjah të vrarë.