triumf

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TRIUMF m.

  • 1. Fitore e madhe dhe e plotë, që arrihet në një luftë a në një betejë të lavdishme, kundër armikut; fitore e plotë e me lavdi e diçkaje në luftë me një tjetër; ngadhënjim. Triumfi i revolucionit popullor. Triumfi i së vërtetës. Triumfi mbi armikun.
  • 2. Gëzim i fitores; pritja madhështore që u bëhet fituesve nga ana e popullit. Thirrje triumfi. U kthyen (u pritën) me triumf.