trio

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TRIO f.

  • Pjesë muzikore për tre instrumente ose për tre zëra, secili me vijë melodike më vete; grup prej tre muzikantësh ose këngëtarësh. Trio për piano, violinë dhe violonçel. Këndon trioja.