trimërohem

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TRIMËROHEM vetv.

  • 1. Marr zemër e guxim, bëhem më trim dhe mbushem me besim, më del frika e nxitem për diçka. U trimërua menjëherë.
  • 2. E heq veten me trima më të fortë se ç'jam, shes trimëri mburrem, mbahem më të madh; i kërcënohem dikujt për t'i futur frikë. Kërkonte të na trimërohej.