trilogji

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TRILOGJI f.

  • Tri vepra letrare a muzikore të një autori, që megjithëse qëndrojnë secila më vete, kanë lidhje ndërmjet tyre e përbëjnë një tërësi, pasi përshkohen nga një ide e përbashkët dhe trajtojnë një subjekt, që vijon nga njëra vepër tek tjetra.