trigonometri

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TRIGONOMETRI f. mat.

  • Degë e matematikës që studion lidhjet ndërmjet brinjëve e këndeve të trekëndëshit, vetitë e funksioneve të këndeve të ngushta në një trekëndësh kënddrejtë dhe lidhjet ndërmjet tyre.