tretar

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TRETAR I m.

  • 1. hist. Ai që i merrte pronarit për përdorim tokën a bagëtinë dhe i jepte një të tretën e prodhimit.
  • 2. hist. Ai që mblidhte të tretën, ai që merrte të tretën.

TRETAR II m.

  • Trinjak. Lindi tretarë.