tren

Nga Wiktionary

TREN m.

  • Mjet udhëtimi e transporti, që përbëhet nga një lokomotivë e nga disa vagonë dhe që ecën mbi binarë të hekurt. Tren elektrik. Tren veror. Tren ndërkombëtar. Tren i blinduar. Tren i posaçëm. Treni i mbrëmjes. Tren udhëtarësh (mallrash). Fishkëllima e trenit. Lëvizja e trenave. Stacioni i trenit. Hipi në tren. Udhëtojnë me tren. Zbriti nga treni.