tregti

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TREGTI f.

  • 1. Veprimtari ekonomike, që përfshin shpërndarjen e këmbimin e mallrave me para sipas çmimit dhe që lidh prodhimin me konsumin; degë e veçantë e ekonomisë që merret me këtë veprimtari. Tregtia socialiste. Tregtia kapitaliste. Tregtia e brendshme (e jashtme). Tregtia ndërkombëtare. Tregtia ndërmjet shteteve. Tregtia dhe transporti. Zhvillimi i tregtisë. Detyrat e tregtisë. Ministria e Tregtisë. Dhoma e Tregtisë. Seksioni i tregtisë. Punonjësit e tregtisë. Marrëveshje tregtie.
  • 2. Këmbimi i mallrave me para sipas çmimit, shitblerja e mallrave. Tregti me pakicë (me shumicë). Tregtia e përditshme. Tregti e lirë. Tregtia e skllevërve. Rrjeti i tregtisë. Pikat e tregtisë. Bën tregti. Merrej me tregti.