tratë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TRATË f. peshk.

  • Rrjetë peshkimi deri në treqind metra e gjatë dhe gjashtëdhjetë metra e gjerë, me plumbça në pjesën e poshtme dhe me tapa në atë të sipërmen; rrjetë e madhe peshkimi. Peshkojnë (gjuajnë) me tratë. Lëshuan (hodhën) tratën. Tërhoqën tratën.