trashanik

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TRASHANIK mb. keq.

  • Që është karakteristik për një njeri të trashë e të pagdhendur, që i mungon kultura dhe fisnikëria; që nuk përputhet me sjelljen e mirë e të kulturuar, i ulët; që s'e pranon arsyeja, që nuk duhet bërë a nuk duhet thënë; që duket sheshit, që bie në sy menjëherë, i trashë, i rëndë (për një gabim, një titull etj.). Sjellje trashanike. Fjalë (shprehje, shaka) trashanike. Të qeshur trashanik. Gënjeshtër (shpifje) trashanike. Gabim trashanik.