trashëgohem

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TRASHËGOHEM vetv.

  • 1. E kaloj jetën të gëzuar me gruan (ose me burrin) dhe me fëmijët; jetoj gjatë dhe i lumtur. U trashëgofshi! U trashëgofshin! ur.
  • 2. vet. veta III. Ruhet, zhvillohet e pasurohet nga njëri brez në tjetrin, i merr njëri brez nga tjetri, kalon brez pas brezi. Këto valle (këngë, zakone) janë trashëguar brez pas brezi.