trapez

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TRAPEZ m. gjeom.

  • Katërkëndësh që ka dy brinjë të kundërta paralele dhe jo të barabarta. Brinjët e trapezit. Këndet e trapezit. Sipërfaqja e trapezit.