transistor

Nga Wiktionary

TRANSISTOR m.

  • 1. fiz., elektr. Pajisje elektronike me përmasa të vogla, që përbëhet nga tri pjesë gjysmëpërçuese dhe që përdoret për të përforcuar rrymën elektrike, për të përftuar lëkundje elektrike dhe për qëllime të tjera. Aparat me transistorë.
  • 2. bised. Radio e vogël me disa pajisje elektronike të tilla, që punon me bateri dhe që mund të mbahet me vete. Transistor xhepi.