trajtëformim

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TRAJTËFORMIM m. gjuh.

  • Tërësia e mënyrave dhe e mjeteve që përdoren për të formuar trajtat e fjalëve, formimi i trajtave. Trajtëformimi në gjuhën shqipe. Nga ana (nga pikëpamja) e trajtëformimi.