tragjikomik

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TRAGJIKOMIK mb.

  • 1. let. Që përmban elemente të tragjedisë dhe të komedisë të lidhura e të pleksura organikisht; që të bën të mallëngjehesh, e të qeshësh njëkohësisht; i trishtuar dhe qesharak. Vepër tragjikomike. Personazh tragjikomik.
  • 2. fig. Që të bën të mallëngjehesh dhe të qeshësh njëkohësisht (për një ngjarje, për një gjendje etj.). Ngjarje tragjikomike.