tragjedi

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TRAGJEDI f.

  • 1. Lloj i gjinisë dramatike që përfshin veprat, të cilat përshkohen nga tragjikja dhe kanë në oazë një konflikt të brendshëm ose një hero tragjik; tërësia e veprave të këtij lloji; vepër letrare e këtij lloji që mund të shfaqet në skenë; shfaqja e kësaj vepre në skenë. Tragjedia antike. Personazhet e tragjedisë. Ka shkruar disa tragjedi. U shfaq një tragjedi.
  • 2. fig. Ngjarje e përgjakshme, ngjarje e rëndë a tronditëse; fatkeqësi e madhe që bëhet shkak i një vuajtjeje të thellë shpirtërore a morale. Ndodhi një tragjedi. Është tragjedi për atë familje.